Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2007 17:14 - Облекчение!
Автор: tanganyika Категория: Други   
Прочетен: 11299 Коментари: 17 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Свърши се!
Ох, свърши се най-после! Освободиха ги, "медичките", върнаха се те у дома заедно с палестино-българския лекар Ашраф, когото осиновихме, щото Арафат почина без време и той се оказа осиротял, горкият, а нашата страховита по външнополитическата си мощ държавна машина просто трябваше да го вземе под крилото си.   Саркози си качи рейтинга, събра малко червени точки на външнополитическата сцена, показа жена си пред хората. Кадафи взе своето, нашият загубен народ най-сетне може да си гледа вътрешните работи, вместо да се точи на либийското правосъдие... Какво значение има, че така и не се разбра (а и едва ли някога ще се разбере) откъде дойдоха парите за семействата и какво точно получи либийският лидер (а иначе – скромен полковник)? Една от най-примамливите версии е, че става дума за изпрани пари от сделки с оръжия, дадени на семействата от самия Кадафи... интересно, наистина. Само че либийците упорито твърдят, че парите са дадени от Франция и ЕС (в това число и България). Французите и нашите келеши пък отричат. Ех, да имаше така и аз откъде да докопам едни безстопанствени 400 000 000 долара. Но няма. Значи някой ги е дал. Кадафи, французите или нашите? Няма значение.   Друг интересен аспект в тази история е абсолютно потресаващата убедителност на френската президентша. Да, някои говорят, че били замесени няколко бойни самолета, “подаръче” от великата френска нация за приятелския либийски народ... Това са долни инсинуации, лъжи на квадрат, слюнки от злите езици! Как така демократична европейска Франция ще дава изтребители на африкански диктатор, когото САЩ, техни съюзници в НАТО, бомбардираха само преди 20-тина години? Тепърва ще има теории, хипотези, конспирации, инсинуации и констипации... особено последното. За мен важното е, че нещастниците, явяващи се по едно стечение на обстоятелствата мои сънародници, вече няма да заемат публичното внимание и никой няма да ме занимава повече със съдбата на тези хора. Така ли е всъщност? Е, ще има сърцераздирателни интервюта, ще се ронят ред сълзи, ред сополи по всички ТВ канали, но това ще отшуми, ще слязат от първите страници, ще отидат в сутрешните предавания тип “Искрено и лично”.... после и за там ще станат досадни. Може би някои от тях ще могат да изживеят остатъка от живота си тихо и мирно и ще си спомнят с ненавист деня, в който са решили да заминат срещу пари в Либия. Да би мирно седяло, не би чудо видяло, казва народът ни. И е прав. С нетърпение чакам мига, когато тази “новина”, която вече навърши осем и половина години, ще престане да ми бъде набивана в очите от телевизия, радио, вестници и тълпи малоумници с лентички.   Свърши се!


Тагове:   облекчение,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. oranje - Every end is a new beginning
24.07.2007 17:38
Пич, тепърва се започва. Краят ще е много след последното зелено листенце в Странджа, или последното българче с АйКю над 100, или последната изречена дума на български език по тез' земи...
цитирай
2. venercheto - не ви е срам!
24.07.2007 17:52
с каква грозна глоба и отблъскващо коравосърдечие е писан тоя пост, нямам думи!! Кой ли гении е решил да го сложи в "Избрани", не мога да проумея..Отвратена съм!!!

Има ли смисъл да обяснявам на същество като вас, че 400 мил. не стигат да изплатят мрака и ужаса на 3625 дена в живота дори на един човек!!!
...да цитирам ли тука шиндлеровите евреи, които казаха, че да спасиш един човешки живот значи да спасиш целия свят?

Бясна съм..
цитирай
3. анонимен - blackangel
24.07.2007 18:04
http://scienceblogs.com/effectmeasure/2007/07/tripoli_6_free_at_last.php

(и здрасти на венера :)
цитирай
4. анонимен - PS. не му се набирай много, има много ...
24.07.2007 18:11
PS. не му се набирай много, има много хора които никога при никви обстоятелства не биха позволили да бъдат видени публично унизени, и понеже се идентифицират със сестрите (като българи) се ядосват на сестрите заради публичното унижение.
От там следва или опит за разграничаване, или опит за покриване. Тва е логиката на подобен вид мислене.
Инъче, се пак, забележи че пича искренно страда, макар и да не реагира правилно :))
цитирай
5. viovioi - ^^^
24.07.2007 18:39
Ще закрият ли новините?Деййй , а ластикарите какво ще ядат?
цитирай
6. анонимен - X
24.07.2007 18:51
Аз пък се радвам че си дойдоха и въобще не мисля и да търся кой какво е дал, дали самолети или надуваеми лодки, дали долари или евро. Много ясно че ние не сме плащали От доста време живея навън и това е една от малкото свястни новини от България за този период. За първи път имам чувството че сме победили, че сме "отбелязали точка". Постинга не ми хареса. Като човек който познава нашия начин на мислене, мисля че ще има още доста такива постинги... Само дано тези женици успеят да се възстановят криво- ляво, особено психически. За толкова години в затвора неминуемо остават последици... И дано сега около тяхното завръщане не се започнат типичните нашенски интриги и скандали. Амин
цитирай
7. leda - ***
24.07.2007 19:11
Споделям мнението на автора.
цитирай
8. анонимен - I az spodeljam napulno mnenieto na ...
24.07.2007 19:22
I az spodeljam napulno mnenieto na avtora, edin svesten komentar sred celia toja bulvoch, koito se izsipa.
цитирай
9. tanganyika - Нека и авторът си каже...
24.07.2007 19:43
...коментарите на любителите на риалити сапунени опери нямат нужда от друго, освен от мълчаливо презрение.
Само ще кажа, че злоба към медицинските сестри не тая - те си изстрадаха своето, получиха някаква свобода, ще размишляват за грешките си през целия си останал живот.
Но много показателни за манталитета на тези хора бяха изказванията на двама от роднините - синът на едната и майката на другата от медицинските сестри. В безграничната си наглост тия двамата твъдяха, че понеже, видите ли, България била виновна за съдбата на шестте "медички", тя трябвало да им изплати компенсации в размера на тези, получени от семействата на заразените деца. Ха, приискал им се милион долара! И това в момент, в който всеки нормален човек би загубил ума и дума от емоции, би поискал само да е с майка, дъщеря и да сподели присъствието им... Но не, някои хора си правят сметки. А вие им съчувствате. Сапунката продължава с пълна сила!
цитирай
10. анонимен - SVETA VIDYA kam avtora
24.07.2007 21:17
Pozdravi za avtora na statiyata!!Potvardi se oste 1 bg.poslovisa,,I valkat sit I stadoto-radostno,,NO oste mnogo godini ste miri6e v sveta na posralite se bg, medisi i tehnite bg.spasiteli.Ne se sardi na nasite nestastni zurnalisti.-ne sa se razvili oste da sluzat na naroda a ne na politisite. A na teb uspeh!!!
цитирай
11. sunkissed - ti si nenormalen be
24.07.2007 21:50
ne moga da razbera mnenieto,otno6enieto,razbiraneto na niakoi hora,koito pi6at postingi kato tozi,tova dokazva za6to 4ujdencite ni opraviha polojenieto,eto zaradi takiva kato teb.balgarite dokazvame,4e sme zlo pleme.mnogo iskam da napi6a po temata,no niama smisal edva li 6te me razbere6.po-dobre idi se pregledai!!!
цитирай
12. анонимен - истината е на дъното на бездънен кладенец
24.07.2007 22:36
http://www.tripolipost.com/articledetail.asp?c=1&i=905
цитирай
13. bobitata - Да би мирно седяло, не би чудо вид...
25.07.2007 00:25
Да би мирно седяло, не би чудо видяло, казва народа.

а така, брато/адаш, стой си у хралупката да не видиш чудо.
с тая "хубава" българска поговорка тотално и такова таковата на глобализацията.
случайно или не, ти даде чудесна идея на антиглобалистите за нов лозУнг.

а по въпроса - кофти е да си толко коравосърдечен, братле...
болимешвепса мене кой на кого какво дал, кой какво искал... ФАКТЪТ е, че невинни хора, след 8,5 години затвор, са свободни!
цитирай
14. анонимен - http://longanlon.bloghub.org/
25.07.2007 09:43
Абсолютно подкрепям автора! Тая истерия със сестрите мина всякакви граници и добре, че тоя театър е на път да слезе от всички медии, че вече отдавна ми е писнал!

Вчера като никога решавам да гледам сутринта телевизия към 8 часа. Хванах новините по всички канали - К1 - медиците, бтв-медиците, нова-медиците, 7дни-медиците, европа-тъпите медици... Направо се отвратих.

Викам си, сега като свършат новините, ще гледам малко сутрешен блок някъде. Пускам аз - К1 - медиците, бтв-оня нещастник бареков и медиците. Нова - Ренета Инджова поканил коритаров, да си говорят за сивата икономика - "А, добре, най-после нещо по-смислено"... ама коритаров вика - НО понеже имаме важна новина, ще си говорим за медиците... А аз мога ли да ти еба ПУТКАТА майна, нещастнико?

Как пък никой, ама никой от тия телевизии не се сети, че може да има хора, които не са тъпи зомбита и не искат да слушат тия простотии???
цитирай
15. анонимен - Съгласен съм...
25.07.2007 10:03
Съгласен съм с автора , тези хора наистина прекалено скъпо ни струват , добре е че сме направили каквото можем за да им помогнем, но до такава степен да задръстят медийното пространство с тях. Ами то не остана място за други проблеми в нашата държава и само наивниците /и новобогаташите/ могат да си позволят да се правят , че няма такива.
цитирай
16. анонимен - след години
25.07.2007 12:56
няма значение колко, може би внуците ни ще разберат истината за либийската сага от някой филм по Дискавъри
цитирай
17. анонимен - НЕ ИСКАМ ОБЛЕКЧЕНИЕ. ИСКАМ ИСТИНАТА!
03.10.2007 07:57
Калфин обеща публично на народа,че ще бъде даден отчет за всяка похарчена стотинка по това дело.И аз чакам този отчет,защото живо ме интересува за какво се харчат парите на бг данъкоплатци,много от които преживяха ужасите от пожарите,други залетите им къщи,трети просто се удавиха в пороите на скъсаните язовирни диги.За удавените животни да не говорим/,макар че,признавам си, обичам по-вече от хората по простичката причина,че не лъжат,не лицемерничат,не хитруват.,но това е друга тема/..
Да не забравяме,че от всичките 8 г,които "медиците" уж бяха в затвора,де факто те изкараха там няма и две години,а останалото време излежаха и изядоха в луксозна охраняема вила с обслужващ персонал и от пиле мляко,и всякакви екстри,които тук,в България всеки сам плаща от джоба си.
Калфин да каже парите за лечение на децата ли бяха или просто ОТКУП ЗА МЕДИЦИТЕ,някои от които не бяха медици.
Очаквам от главният прокурор най-после да каже какво беше либийското прокурорско обвинение,
както и мотивите на съда за издаване на два пъти смъртни присъди.
Очаквам президента Първанов да каже защо наруши междудържавните споразумения с Либия от 1984г и помилва сестрите още на летището,с което раздразни либийците и на българите,работещи все още в Либия още на следващият ден 25август бе наложено търговско ембарго и защо се крие таво от българското общество!?за пример само един бг лекар,който е работил 10г в Либия,и според трудовият си договор има право на две тринайсти заплати за всяка отработена година,които се изплащат наведнъж при окончателното приключване на работата в Либия,губи за 10г непрекъснат трудов стаж/който на всичкото отгоре не се признава в България/ 36 000 либийски динара,което е около 33 000евро.Моят случай е такъв,но там има още 5 000 българи,за които Президент Гоце е мащеха,без тези българи да са имали някакви проблеми с либийското правораздаване и са отстоявали личната си професионална чест и името на България.Там има хора,които работят по-вече от 20г и сами се сещате,че техните загуби са в пъти по-вече от моите.
Премиера Станишев трябва да отговори има ли връзка "процеса на медиците",по-правилното наименование е "на сестрите" има ли връзка с вътрешните/далаверите на правителствата ни с бг държавни фирми в Либия,които бяха разграбени и разпродадени и преминаха в частни ръце/ и външните политически процеси в света/процеса Локърбий,в който бяха осъдени несправедливо двама либийци/ и каква точно цена плати българският народ,в ролята,която му бе наложена да играе- на платец ,с извит гръбнак,по който да минат политико-икономическите игрички на силните световни играчи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tanganyika
Категория: Други
Прочетен: 162246
Постинги: 13
Коментари: 206
Гласове: 68
Архив